צור קשר

הירשמו לקבלת
עדכונים והטבות

כריכי בריאות – המתכונים המנצחים

איך מכינים כריך שיהיה גם בריא וגם כזה שהילד ירצה לאכול? מגוונים, מקשיבים לילד ומחליטים יחד. ואפשר גם להכניס הפתעה או פתק...
מכניסים את הבריאות לכריך – הטיפים שלכם

כריך חלבה, טוב לא באמת חלבה, אלא שילוב מנצח ושופע בריאות עם טעם מדהים של חלבה בהכנה ביתית. היופי האמיתי כאן הוא תוצאה מופלאה במינימום עשייה, כאשר אין צורך בבישול מקדים או בהכנה מראש. שני מרכיבים נחוצים לכם: טחינה גולמית ורוטב סילאן טבעי. העדיפו להשתמש בטחינה משומשום מלא על פני הטחינה הרגילה. בנוסף להיותה עשירה בחומצות שומן בריאות שאינן רוויות, תקבלו כמות כפולה של ברזל וסידן מבטחינה שאינה מלאה. מרכיבים לכריך אחד:  1.5 כפיות טחינה גולמית  1 כפית סילאן,  ניתן להוסיף אגוזים גרוסים לא קלויים. ההכנה: 1. מורחים את הטחינה הגולמית ביסודיות ומעליה מזליפים זרזיפי סילאן.  2. מפזרים את האגוזים הגרוסים למעלה.   
רבקה, חולון

הכריך שלי מתאים לכולם הוא מלא בברזל ובממרח סגולה לא משנה אם זה בפיתה או בלחמנייה אפשר גם בסתם פרוסה מורחים כפית טחינה וחצי כפית עד כפית של דבש מערבבים יחדיו מורחים ופשוט מתענגים :)
רויטל, נתניה

טיפ כפול: 1. להכניס לכריך רק דברים בריאים שהילד אוהב: גבינה לבנה, חומוס, טונה וכד'. 2. לחתוך את הכריך בצורות מיוחדות כמו משולשים או לבבות - יש חותכנים מיוחדים לכריכים.  בתאבון ולבריאות!
שרית, אשקלון

שלום! היות ואני רוצה שילדי היקרים יאכלו לחמים מדגנים מלאים בבית הספר עשיתי מספר נסיונות עד שמצאנו,הם יחד איתי, את הפתרון: יש לנו תפריט שבועי של כריכים, המגוון בעיקר בממרחים ובמילויים סלט ביצים קשות עם טחינה במקום מיונז, חביתה, חומוס ביתי, ממרח עדשים מונבטים, אבוקדו (שיש כמעט כל השנה, חוץ מבחופש הגדול...)וביום שישי, לקינוח של השבוע, ממרח שקדיה. לצד כל כריך יש ירקות על פי העדפה אישית: מלפפון, שרי, פטריות, גמבות בשלל צבעים או גזר. ההקפדה על תפריט קבוע פתרה הרבה התלבטויות ודיונים, מקנה יציבות וידיעה בקרש הילדים, כמו גם ציפייה ליום שישי... בהצלחה לכולנו ושנה טובה!
שחר, קיבוץ סעד

הכריך הבריא שלנו הוא בלחמנייה כהה עם דגנים, מורחים שכבה דקה דקה של מיונז, חותכים אבוקדו לעיגולים, חותכים עגבנייה לעיגולים ומניחים מעל. כמובן שבקופסת האוכל תמיד יש גם מלפפון, פרי ואקטימל.
ליבת, חיפה

אני מכינה מבעוד מועד חציל קלוי על האש ואת התוכן שלו מערבבת עם טחינה. זה המילוי האהוב ביותר על ילדה גדולה שלי..בטחינה יש המון רכיבים שחשובים לבריאות ואני מקווה שכריך כזה אכן בריא ;-)
אלה, אשקלון

הכריך שהילדים שלי הכי אוהבים זה טונה ותירס במעט מיונז וירקות בצד יש בזה אומגה 3 בריא טעים ומשביע!
ענבל, מעלה אדומים

אצל הבן בכיתה כולם אוהבים כריך אם שוקולד למריחה,ולכן על מנת שלא לקפח אותו החלטנו לקנות לו ממרח חרובים בטעם שוקולד ולמורח על לחמנייה ארוכה ולא על לחם
ליאור, בת ים

כריך עם טחינה גולמית דבש ומס' אגוזי מלך קצוצים . הטעם הוא בעצם חלבה :)  טעים אהוב ובריא
מיכל, כרמיאל

הטיפ שלי הוא: למרוח גבינה, או קוטז ומעליו להניח ירקות שחתכנו עם הילד אפילו יום קודם, וליצור דמויות ממלפפון, גמבה, זיתים וכל מה שאוהבים. זה בדוק ומוצלח בתאבון.
עופרה, שדרות

כריכים יצירתיים ובריאים • כריךצ'יק - הוסיפו פתק קטן מפתיע ("חושבים עליך כל היום")! • כריך יצורי בריאות - הכינו לילדכם כריך בצורה של חיות מירקות והפתיעו אותו כל יום בחיה אחרת גם יפה וגם בריא.  • כריך מפונפן - הוסיפו גזר עם עניבה או סרט צבעוני • כריך צ'ופר - הוסיפו הפתעה כמו מדבקה או משהו קטן אחר מידי פעם • כריך צ'יפס - חיתכו את הכריך לפסים אורכיים ועיטפו כל אחד לחוד. הכינו להם ירקות קלופים וחתוכים כתוספת לכריך כמו גזר או מלפפון או גמבה ותנו להם לנשנש יחד עם הכריך הרגלי אכילה בריאים כקינוח.
איילה, עפולה

לפורר טונה מקופסא, להוסיף 3 כפות גבינה לבנה, קוביות מלפפון חמוץ וגמבה אדומה. לגרד מעל ביצה קשה ולערבב היטב! בתוך לחמניה טרייה זה מעדן שבתי הכי אוהבת...
הילה, באר יעקב

הטיפ שלי הוא להכין כריך בריאותי עם פרצוף שימשוך את התאבון של הילד,לדוגמה:לקחת שתי פרוסות לחם למרוח חמאה להניח פרוסת גבינה צהובה ולסגור מעל הפרוסה יוצאים שתי עיינים משתי פרוסות של עגבניה,אף מפרוסת מלפפון ויוצרים פה מגמבה אדומה,ארוחה בריאה ומזינה :)
רינה, קריית ים

אם הילד אוהב מתוק אז אפשר להביא לילדים במקום שוקולד בסנדויץ ממרח חרובים או סילן עם טחינה גולמית-זה יוצר טעם של חלווה. אם הם אוהבים גבינה אז כדאי ביותר וכדי שהם יהנו יותר מהכריך אפשר לחתוך להם אותו בצורת לב או כוכב וככה זה יותר מענין וכיף לאכילה. מומלץ לחתוך ירקות ולהביא להם בצד.
חמוטל, בית שמש

לקחת 2 פרוסות לחם מקמח קוסמין למריחה כף טחינה ומעל כף סילאן ומעל להניח פרוסות אבוקדו, בתיאבון!
רוני, חולון

סנדוויץ שקשוקה  2 ביצים רוטב עגבניות ( הום מייד- 4 עגבניות קלופות חתוכות לריבועים בצל 1 קצוץ כף רוטב פסטו גבינה בולגרית מגורדת) לחמניה מקמח מלא למרוח טחינה או גבינת שמנת ,חסה מלפפון חמוץ 
בני, פתח תקווה

ילדים אוהבים הפתעות בכריכים, הם לא יאכלו את הכריך אם הוא צפוי ומאוס, לכן כל יום אני מכניסה "הפתעה" לאמצע הכריך. זה תמיד משהו שלא צפוי שיהיה שם מבחינת הטעם, למשל: הבת הגדולה שלי אוהבת גבינה מלוחה, גבינות מלוחות הולכות מצויין עם ירקות אבל גם עם פירות! באמצע הכריך עם הגבינה המלוחה אני מכניסה פרוסה קטנה של פרי מתקתק. באמצע הכריך- כדי שיהיה צורך לאכול את הכל מסביב כדי לגיע להפתעה:)
שרון, כפר הנגיד

פסטו ביתי עשוי מבזיליקום טרי לימון שמן זית ומלח גס. יחד עם גבינה מלוחה 5%, פרוסות  עגבניה ומלפפון והכל תוך לחמניה מלאה. כריך מרענן הנשמר היטב גם ללא קרור. כדאי לעטוף במפית נייר יפה ולכתוב הקדשה למאושר שזכה שיפנקו אותו בכריך....
הדס, קריית טבעון

כריך חביתה בצורת דובון:  2 פרוסות לחם קל ביצה אחת חלבון אחד של ביצה קישוא מגורד כוסברה פטרוזיליה בצל ירוק כף פסטו שתי פרוסות עגבנייה 2 עלי רוקט 
אולגה, רחובות

המרכיבים כולם כולל ירקות חלבונים, א-ב-ל על מקל כמו שיפוד כריך יוצא צבעוני וטעיםםם  המועדף על הילד זה גבינה מלוחה עדינה לחם עגבנייה מלפפון ופלפל ירוק בהיר. לעיתים משלבת גם ביצה קשה .
רינת, נשר

למרוח קוטג, גבינה או כל ממרח בריא אחר-לפי בחירת הילד, לקשט מעל בצורת פרצוף: פרוסות מלפפון לעיניים ,פרוסת גזר לאף, עגבנייה לפה ומסביב לשיער-גמבה לקישוט  והכל כיד הדמיון הטובה [פרח, בית וכדו]
מלי, בני ברק

טוסט חלווה!  בלחם מלא, למרוח טחינה גולמית משומשום מלא ומעט דבש ולהכניס לטוסטר.  אפילו הילד הבעייתי שלי באוכל, אוהב את הסנדוויץ הזה.
שגית, אשדוד

תמיד יש לי בבית צנצנת של ממרח פסטו וצנצנת של ממרח זיתים(שאני מכינה בעצמי או קונה). זה משדרג כל כריך שאני מכינה לילדים, למשל כריך גבנ'צ עם ממרח זיתים ופרוסות עגבניה, כריך של סלמון מעושן עם ממרח פסטו, כריך ממרח זיתים עם ביצה קשה ופרוסות עגבניה ועוד. הילדים מאוד אוהבים וזה מוסיף לגיוון של הכריכים.
דבורה, ירושלים

2 פרוסות לחם מקמח מלא חתוכות ל-4 משולשים. משולש אחד לשים 2 חתיכות ביצה קשה + פרוסות מלפפון  משולש אחד למרוח עם חמאת בוטנים משולש אחד לחתוך אבוקדו + עגבניה  משולש אחד עם טונה + מלפפון חמוץ  בתיאבוון 
דינה, באר שבע

בפיתה אורגנית מקמח מלא אני מכניסה ביצה קשה, פרוסות של תפוח אדמה אפוי ורצועות טופו. אני מוסיפה 2 עלי חסה, עגבניה ומלפפון וכדי שלא יהיה יבש מידי מורחת מעט חומוס אורגני.
שרונה, רמת השרון

 

הדפסשלח לחבר
לכתבות נוספות
אומגה 3 משפר כישורי למידה
6 כריכים לחזרה בריאה לבית הספר
עוברים לתזונת חורף
7 מיתוסים המלווים אותנו בחורף
5 הסודות הבריאים של החורף
כך תשמרו על בריאות ילדיכם החורף
כל מה שרציתם לדעת על החורף והתעטשתם לשאול
מתכונים מחממים לקטנטנים
לא עוד ביס בשביל סבתא